Waarom huren bij Platbodemhuren Waddenzee?

Natuurlijk speelt vertrouwen in de mensen achter Platbodemverhuur Waddenzee een grote rol, net als het vertrouwen in de kwaliteit van de schepen. Maar dat is mogelijk niet de hoofdreden.

U komt waarschijnlijk bij ons voor het unieke vaargebied met 3 nationale parken op een rij. Nationaal Park Lauwersmeer, Nationaal Park Schiermonnikoog en uiteraard Nationaal Park de Waddenzee, en dat laatste telt denk ik het zwaarst! 

Het vraagt wel wat kennis voor je daar kunt varen en zeker met de zwaardere aken ook wat meer zeilervaring, maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug. Nationaal Park Lauwersmeer, daar waar de zeearend haar territorium heeft, de otter haar jongen groot brengt en de ijsvogel een zeer geziene gast is, en zeker niet als laatste, waar nog relatief gezien rust heerst!

Daarnaast zijn er ook nog de vele ganzen, zwanen en andere watervogels. Ook voor de watersporter heeft dit gebied veel te bieden, niet alleen en uitsluitend om aan de door jouw gehuurde Lemsteraak te wennen, maar ook bijvoorbeeld voor een tocht over het prachtige Reitdiep richting Groningen en dan door naar Delfzijl? 

Van een gerookte paling eten in het pittoreske Zoutkamp of in Lauwersoog afmeren bij het Boze Wijf en op de visafslag een vers visje kopen. Natuurlijk is ook Esonstad aan te doen via de jachthaven van Oostmahorn en om een wandeling te maken naar de Ezumakeeg. 

Het Lauwersmeer heeft een aantal fraaie eilandjes waar je prima en erg rustig kunt overnachten of gewoon lekker achter het anker. Natuurlijk kun je ook Friesland invaren richting Dokkum en eventueel door richting Harlingen. Dokkum is zeker de moeite waard.

Nationaal Park Schiermonnikoog is zeer geliefd bij zeilers. De haven heeft een mooie aanvaarroute en is goed toegankelijk. De haven heeft vriendelijke havenmeesters en er is een goed restaurant op de kop van de haven. 

En is de haven onverhoopt vol, dan kun je met onze schepen prima droogvallen op de grote zandplaats direct stuurboord naast de ingang van de haven. Schiermonnikoog is prachtig, klein, en met een enorm zeestrand, een ruim en mooi fietspadenplan en genoeg fietsen te huur. Daarnaast is het eiland autoluw. 

Bunkers van de AtlantikWall zijn op het eiland te vinden en niet te vergeten Hotel van der Werff. Daar in die grote eetzaal is de zeetong onovertroffen en letterlijk iedereen mag daar naar binnen, of je nu in je zeilpak komt of in je driedelig kostuum. Voor iedereen is er plaats. Zo ongeveer 3 uur voor hoogwater kun je er weer uit voor het volgende avontuur.

Nationaal Park de Waddenzee is voor de zeiler het summum! Alles wat die 3 nationale parken zo mooi maakt, komt hier samen. Zeilend met het tij mee richting Noorpolderzijl en daar een nachtje overtijen.

Elke wadvaarder moet dat een keer in zijn / haar leven gedaan hebben! Of droogvallend onder de Oostpunt van Schiermonnikoog, mosselen, kokkels en oesters zoeken en eventueel eten. 

Jagen op een platvisje of gewoon aan dek de nacht zien vallen en vervolgens de ochtendzon zien gloren. Bij droogvallen uren over de platen zwerven en genieten van alles wat je ziet, hoort en ruikt! 

Veel mooiers bestaat er niet!

En dan misschien door naar het Duitse Wad of terug richting het Westwad. Er valt zoveel te ontdekken en er is zoveel variatie dat ik er na bijna 30 jaar nog niet op uitgekeken ben. Het geluid van je schip dat door het water klieft, de vogels, de zeehonden op de platen of meezwemmend met je schip. 

Die prachtige wolkenluchten en soms ook schuilend in een haven voor bar en boos weer. Maar dan zit je lekker in de kajuit, kacheltje aan en een spelletje op tafel of lekker op het eiland in de kroeg of het restaurant! Hoe fijn kun je het hebben?!

 

Aanwezig zijn in de Nationale Parken vereist ook onze medewerking, want wij zijn gast in een bijzonder kwetsbaar gebied. Dus geen lawaai, niet voetballen op de platen, niets verstoren of vervuilen. Behandel onze Nationale Parken met respect en wij kunnen er nog jaren van genieten. 

En echt, er wordt op ons als watersporters gelet en ons gedrag wordt gezien. En als wij er een rotzooitje van maken, komen er steeds meer beperkingen. Dus laten wij er met elkaar voor zorgen dat wij hier nog jaren van kunnen en mogen genieten.

Over ons

Een frisse start
Cor Feijen is de eigenaar van Platbodemverhuur Waddenzee. Misschien ken je hem van zijn vorige bedrijf, Corfeyplatbodemverhuur.

In 2020 heeft Cor dat bedrijf verkocht aan zijn opvolger omdat het tijd werd om rustiger aan te doen.

Maar het zeilersbloed kruipt waar het niet gaan kan, en in 2021 besluit Cor om toch (beperkt) opnieuw met platbodemverhuur te starten. Ditmaal in een nieuw concept.

Het idee achter Platbodemverhuur Waddenzee
Cor heeft zelf een Lemsteraak in bezit. De overige schepen op deze website worden door hem verhuurt namens hun eigenaren.

Als je zelf een Lemsteraak hebt die je graag zou willen verhuren kun je dat door Cor laten regelen. In overleg regelt hij alle zaken zoals verhuur, contracten, facturering en eventueel het ontvangen van gasten. Jij hoeft alleen je boot te onderhouden. Neem contact op als je hier interesse in hebt.

Tot ziens op het wad!

Hartelijke groet,
Cor Feijen

Contact

Telefoon: 06 21277940
E-mail: platbodemverhuurwaddenzee@gmail.com
Bezoekadres: Kwelderweg 1, 9291MD Dokkumer Nieuwe Zijlen
Postadres: Kerkjelaan 1, 9684XG Finsterwolde

© Platbodemverhuur Waddenzee

Ontwerp door MKB Watersport